پیروزی انقلاب اسلامی ایران

پیروزی انقلاب اسلامی ایران
(سه شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۵) ۰۹:۲۴

انقلاب اسلامی ایران در 22 بهمن سال 1357 با مشارکت همه طبقات مردم و به رهبری مرجع برجسته و عالیقدر حضرت امام خمینی (ره) به پیروزی رسید.

روشنفکران، دانشجویان ، روحانیون و بازارریان با همکاری ارتش نظام پادشاهی را در ایران ریشه کن، وجمهوری اسلامی را جایگزین نمودند.
ریشه نا رضایتی توده مردم به سال 1332 برمی گردد. وابستگی تمام‌ عیار به غرب، خصوصا آمریکا و بی‌اختیاری پادشاهان پهلوی در تصمیم‌گیری‌های اصلی کشور، افزایش اختلاف طبقاتی، فقر و فحشاء، تنش های اجتماعی، به تاراج بردن اموال بیت المال توسط خانواده سلطنتی، به یغمارفتن اموال و مخازن و منابع عمومی توسط خارجی ها و فساد مالی در میان قدرتمندان حکومتی از پایه‌های اصلی نارضایتی‌مردم بود که منجر به انقلاب سال 1357 شد،. شاه نمی خواست متقاعد شودکه فعالیت اقتصادی خاندان سلطنتی را محدود کند به همین علت ظلم و تبعیض نظام ملک الطوایفی بیداد می کرد.
اختناق از جمله دلایل بیداری و عوامل شکل گیری کودتای 28 مرداد و در پی آن جرقه های امید بخش انقلاب اسلامی پدیدار شد.
در آن زمان شاه برای خاموش کردن صدای مردم همچون فرمانروایی خودکامه ومستبد حکومت می کرد. البته او خود را پادشاهی اصلاح‌اندیش می دانست و به مردم هم اینچنین تلقین می کرد ولی اگر فرد یا گروهی با وی مخالفت می کردند. به هر شیوه ای آن هارا به وسیله مهره ها و ماموران سازمان امنیت که در بین مردم به خبر چینی و سانسور اخبار و رسانه ها مشغول بودند سرکوب و شکنجه می نمود.
مخالفت با سیاست های محمد رضا شاه پهلوی از دهه ۱۳۳۰ شمسی و مسئله ملی شدن صنعت نفت تا حدودی شکل گرفته بود. گروه‌های چندی با شعارها و مرام‌های مختلف فعالیت می‌کردند. که یکی از آن گروه ها جمعیت فدائیان اسلام به رهبری سید مجتبی نواب صفوی بود. این گروه معتقد بودند که حرکت کلی حکومت شاهنشاهی بر خلاف دین اسلام و مذهب تشیع است.
جنبش های انقلابی نظیر جمعیت فدائیان اسلام و دیگر حرکت های سیاسی اسلامی در نقاط مختلف کشور که از شهرهای مقدس قم و مشهد و سپس به دیگر شهرها سرایط نمود، آغاز گردید، اصلی ترین رکن شکل گیری جنبش های اسلامی انقلابی در پرتو هدایت های زعیم عالیقدر جهان تشیع حضرت امام خمینی بود.
با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، بزرگ‏ترین تحول جهانی قرن بیستم به وقوع پیوست. بنیان گذار این انقلاب با قیام خود، غرور ملت‏های مستضعفی را که سالیان مدید مورد ظلم قرار گرفته بودند، به آنان باز گرداند.
انقلاب اسلامی ایران از بطن مردم و بدون هیچ‌گونه مرزبندی طبقاتی و گروهی شکل گرفت ، مبنا و پایه آن بر اساس اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله بود. جوانان انقلابی با شعارهای «الله اکبر خمینی رهبر» «لا اله الا اللّه‏» و شعار های که موثر از فرهنگ عاشورایی بود به پیشواز انقلاب رفتند یکی از آن شعارها نهضت ما حسینیه رهبر ما خمینیه گویای اهداف و آرمان های متعالی عاشورایی بود . رهبری انقلاب اسلامی توسط یکی از مردان کم نظیر تاریخ حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه)که با ویژگیهای خاص و شیوه های استثنایی و به قول صاحبنظران منحصر به فرد و مقتدرانه خود از بدو تولد انقلاب اسلامی رهبری و فرماندهی همه احاد مردم را به عهده گرفتند. و تا پیروزی نهایی هدایت جریان انقلاب اسلامی را به نحو احسن پیش بردند.
از اهدف مهم انقلاب اسلامی ایران برچیده شدن فساد، اجرای قوانین اسلام، استقرار حکومت اسلامی در جامعه مسلمانان، و به اهتزاز درآوردن پرچم لا اله الا الله در سراسر جهان با تکیه بر قدرت الهی و توده‏های مردم است. از دستاوردهای انقلاب صدور اهداف اسلامی و جهانی شدن انقلاب است که این اتفاق رخ داده و مشاهده می شود . جنبش‏های اسلامی معاصر، حیات خود را مدیون انقلاب اسلامی هستند؛ زیرا انقلاب اسلامی به اسلام و مسلمانان حیاتی تازه بخشید، آنان را از عزلت و حقارت نجات داد و اسلام را به عنوان تنها راه ‏حل برای زندگی سیاسی مسلمانان مطرح ساخت.
از سوی دیگر می توان چنین اذعان داشت که مخاصمان با چنین انقلاب اسلامی و روحیه جوانان انقلابی ما آشنایی نداشته و لذا در برخورد و براندازی انقلاب نیز شیوه‌ها و روش های معمول به کار می‌گرفتند که کارآیی و تاثیر چندانی بر روح و روان و اعتقادات مردم انقلابی، ایثارگر و همیشه در صحنه را نداشته با مطالعه در سیر جریان و وقوع توطئه های اتفاق افتاده می توان اشاره به جنگ تحمیلی، تررورها ، بمب گذاری ها، تحریم ها وغیره اشاره نمود.
حضور ملت، آگاه، قدرتمند،شهیدپرور به مانند کوه های استوار که همواره موجب تداوم و استحکام در صحنه انقلاب بوده هر ساله روز 22 بهمن را جشن گرفته و یاد وراه شهدا را گرامی می دارد.
22 بهمن 1357 نه تنها سرآغاز دوران جدیدی در تاریخ تحولات ایران بود، بلکه تغییرات زیادی را در سطح منطقه و در سطح بین‌المللی به دنبال داشته است .

تعداد بازدید : ۴,۱۰۵
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید