شماره 29

آش یخ آذربایجان/ خورش گوجه سبز

(شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸) ۱۰:۰۰

آش یخ، غذایی از خطه آذربایجان شرقی است. شاید نام آن کمی جالب باشد ولی مانند هر غذای دیگر آذری های عزیز بسیار خوشمزه است و همانطور که از نامش پیداست در هوای گرم تابستان طبخ می شود.

مواد لازم:

برنج: 2۰۰ گرم
سبزی: (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر) 300 گرم خرد شده
سیر رنده شده: 4 حبه
ماست‏ ترش (محلی): 6۰۰ گرم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه

برنج را که قبلا شسته و خیس کرده اید، با مقدار کافی آب (حدود یک لیتر آب) در قابلمه ای روی شعله گاز بگذارید. وقتی که نیم پز شد، سبزی و نمک و فلفل را اضافه کنید تا کاملا پخته شود.

سپس وقتی برنج به حالت شیربرنج در آمد، سیر را در آش رنده کرده و شعله را خاموش کنید تا آش سرد شود.

این آش کاملا سرد سرو می شود، بنابراین، آن را در یخچال نگهداری نمایید و هر زمان که میل داشتید یک ملاقه از آن را با ۲ ملاقه ماست ترش ترکیب نموده، یخ خرد شده را داخل آن بریزید و میل کنید.

نکته 1- میزان ماست را میتوانید با توجه به ذائقه کم و زیاد کنید.
نکته 2- برخی دوست دارند سیر بیشتر و یا کمتری استفاده کنند.
نکته 3- سبزی غالب در این آش، برگ چغندر است.


خورش گوجه سبز

خورش گوجه سبز، یکی از غذاهای خوشمزه است که بنا به موقعیت مکانی به شکل های مختلفی پخته می شود. این خورش بهتر است با مرغ، طبخ شود. زمان پخت این خورش چندان طولانی نیست.
مواد لازم
• مرغ : 400 گرم
• گوجه سبز: 30 عدد
• جعفری: خرد شده 4فنجان
• نعنا: خرد شده یک فنجان
• پیاز متوسط : یک عدد
• آرد گندم: یک قاشق غذاخوری
• آب:2 لیوان
• روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه برای 4نفر:
ابتدا نعناع و جعفری را به همان میزان که برای خورش کرفس آماده می کنید، تفت بدهید.
سپس پیاز خرد شده را داخل قابلمه تفت بدهید و بعد از اینکه پیاز، طلایی شد، مرغ را اضافه کنید. بعد از ده دقیقه، آرد، مقداری زردچوبه و نمک را به پیاز اضافه کنید و چند ثانیه تفت بدهید.
بعد به مرغ سرخ شده، نعنا و جعفری و 2 لیوان آب اضافه کنید تا خوب پخته شود.
بعد از اینکه خورش کمی جا افتاد در 20 دقیقه آخر پخت، گوجه سبزها را به آن اضافه کنید تا بپزد و رنگ آن تفییر کند.

توضیحات تکمیلی
خورش گوجه سبز جزء خورش های فصلی است
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 10دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود یک ساعت است .
خورش گوجه سبز را می توانید در وعده نهار یا شام سرو کنید.

پست الکترونیک را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید