خورش هویج

(دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸) ۱۱:۴۶

خورش هویج، اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام های خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی هم شناخته می شود. به کسانی که دنبال طعم های خاص هستند، خورش هویج را توصیه می کنیم.

جالب است بدانید خورش هویج در تبریز در اکثر مواقع با زردک یا هویج ایرانی تهیه می شود، ولی به دلیل اینکه زردک همیشه در دسترس نیست از هویج به عنوان جایگزین استفاده می شود و هویج در حال حاضر، متداول تر است.
خورش هویج به صورت متداول با گوشت طبخ می شود، ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی نیز تهیه کنید.
مواد لازم خورش هویج
• پیاز بزرگ :۱ عدد
• آلو خورشتی: 2۰۰ گرم
• هویج یا زردک: 3۰۰ گرم
• روغن مایع: به اندازه کافی
• گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
• رب گوجه: یک قاشق غذا خوری
• زعفران دم کرده به اندازه کافی
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه
* برای تهیه خورش هویج، ابتدا پیاز بصورت نگینی خرد کرده در روغن تفت دهید تا نرم شود؛ سپس نصف فلفل سیاه و زردچوبه و را اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که پیاز و ادویه یکدست شوند، ادامه دهید. در همین حین گوشت را اضافه کنید. پس از آنکه گوشت با پیاز کاملا سرخ شد همه رب گوجه را اضافه کنید و با چهار لیوان آب بگذارید آرام بجوشد.
* هویج را به صورت خلال نازک ریز کرده در روغن تفت دهید تا خامی آن کاملا گرفته شود. در این مرحله آلوی شسته شده را به هویج اضافه کنید و همراه آن کمی تفت بدهید.
* چنانچه گوشت شما گوسفندی و یا بوقلمون است، یک ساعت بعد از بار گذاشتن، هویج را به گوشت اضافه کنید، ولی اگر از گوشت مرغ استفاده می کنید، همزمان همه مواد را باهم بپزید. ضمنا گوشت مرغ، آب کمتری نیاز دارد. یکربع مانده به پایان پخت، زعفران و بقیه فلفل و زردچوبه و نمک را اضافه کنید. تا هم خاصیت ادویه ها حفظ شود و هم رنگ بهتری به خورش بدهد.

سیر واویج

تنوع غذا در گیلان بسیار زیاد است و سیر واویج، یک غذای گیلانی ساده است که معمولا در فصل برگ سیر، یعنی پاییز و زمستان زیاد درست می شود. این غذا معمولا به همراه برنج و ماهی یا ماهی شور سرو می شود واز آنجایی که طبع ماهی سرد است، گرمای طبع سیر، علاوه بر خوش طعم تر کردن ماهی، طبیعت سرد آن را نیز تعدیل می نماید. خوردن این غذا با ماهی در هوای مرطوب شمال می چسبد!

مواد مورد نیاز:

برگ سیر: به مقدار نیم کیلو
تخم مرغ: 2 عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل: نصف قاشق مربا خوری
زردچوبه: یک قاشق مربا خوری
روغن مایع: 3 قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

ابتدا برگ سیر را تمیز و شسته شده را خرد و ریز می کنیم. سپس آن را در ماهیتابه همراه با روغن، نمک، فلفل و زردچوبه تفت می دهیم، بعد از اینکه سیرهای خرد شده به طور کامل تفت داده شده، تخم مرغ ها رو شکسته و به صورت کامل هم می زنیم. در مرحله آخر، تخم مرغ های هم زده شده را به آرامی به سیر های تفت داده شده، اضافه میکنیم.حال سیر واویج ما آماده است و می توانیم آن را در کنار برنج و ماهی سرو نماییم.

 



تعداد بازدید : ۸۱۸
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید