شماره 34

تغییر شغل و استرس های آن

تغییر شغل و استرس های آن
(دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۸) ۱۱:۱۶

آدرنالین بیشتر سبب می شود انرژی مضاعفی داشته باشید که این خود کمک می کند همکاران جدیدتان دریابند از حضور در موقعیت جدید هیجان زده هستید و شما نیز می توانید با کمک هوشیاری بیشتر، با سرعت بالاتری ساز و کارها و فرهنگ حاکم بر محیط کار خود را درک کنید.

داشتن استرس طولانی مدت سبب بروز مشکلات ذهنی و جسمی برای فرد می شود و به تدریج منجر به کاهش کارایی و اختلالات فیزیولوژیک خواهد شد. حال راهکار مقابله با این استرس های طولانی مدت چیست؟
محیط ها و روال های آشنا را تا حد ممکن حفظ کنید

تلاش کنید زندگی خود را طوری طراحی کنید که تا حد ممکن از گرفتار شدن در شرایط ناشناخته و جدید اجتناب شود. حتی اگر شغل جدید شما ایجاب می کند که مکان زندگی خود را تغییر دهید، تلاش کنید شرایط زندگی را در خانه جدید پایدار نگاه دارید.

استرس های تغییر شغل

می توان گفت که یکی از اتفاقات بسیار تنش زا، تغییر شغل است. تغییر شغل، فضاهای مجهولی پیش پای ما باز می کند و نبود شناخت کافی از چگونگی این فضاها می تواند نگران کننده باشد.
ذهن ما به طور طبیعی گرایش به عادت دارد. بنابراین پذیرش یک شغل جدید که مسئولیت ها و شرایط متفاوتی دارد، می تواند باعث به هم ریختگی ذهنی، افزایش استرس ها و کاهش کارایی ما شود.
تمایل ذهن به پیش بینی وقایع پیش رو، ما را برای عکس العمل مناسب آماده می سازد. در حالی که شغل جدید، تقریبا پر رمز و راز بوده، موقعیت های غیرقابل پیش بینی ایجاد می کند که سبب بروز نگرانی و استرس در ما می شوند.
مغز انسان در مواجهه با شرایط جدید، خود را در حالت آماده باش کامل قرار می دهد و سطح هوشیاری و پاسخگویی را به بالاترین مرتبه خود می رساند. بنابراین کمی استرس به شما در انجام بهتر کارهای ناشناخته کمک خواهد کرد.
شاید همین حالا هم در حال چیدن وسایل خود در محیط کار تازه باشید؛ پیشنهاد می شود که آن را تا حد امکان طوری بچینید که یادآور محیط و محل کار قبلی شما باشد. بدین ترتیب از تعدد موضوعات ناآشنا می کاهید. همچنین حفظ برنامه زندگی روزانه، پس از ساعت کاری نیز می تواند از شدت احساسات غریبی بکاهد.

انتخاب شیوه های شناخته شده در شغل جدید
تلاش کنید برای انجام مسئولیت های جدید در حد امکان از روش های مشابه قبلی کمک بگیرید. رایانه جدید خود را مشابه محل کار پیشین بچینید. همین کار را با میز کار حقیقی خود نیز انجام دهید. یک مسیر رفت و برگشت یکسان برای رفت و آمد روزانه به محل کار را نیز در نظر بگیرید. به خود بقبولانید که این شرایط، موقتی و حل شدنی است و استرس های ناشی از آن کاملا گذرا است و بزودی با همکاران، محیط و شرایط کاری جدید، مانوس می شوید و همه چیز به روال عادی باز خواهد گشت.
بر اساس تحقیقات، هر فرد نهایتاً به شش هفته زمان نیاز دارد تا با محیط کار شغل جدید خود، مسئولیت های تازه اش و روابط و فرهنگ حاکم بر آن به طور کامل آشنا و مانوس شود. احتمال زیادی وجود دارد که چند سال پس از آن به طور کامل تمام استرس ها و تنش های ذهنی این دوران را به فراموشی بسپارید.

نکته مهم در انتخاب شغل جدید

کسانی که در صدد تغییر شغل هستند باید توجه داشته باشند که کار جدید به لحاظ موضوعی نزدیک به شغل قبلی باشد تا تجربه و دانش قبلی، پشتوانه عملی برای شروع و ادامه بهتر شغل جدید باشد.
اگر می خواهید کارتان را تغییر دهید و تجربه زیادی ندارید، احتمالا دلیل محکمی وجود دارد که شما را مجبور می کند که این تغییر را انجام دهید. بنابراین از افراد نزدیک به خود بپرسید، از دوستان، همکاران خود (یا حتی مخالفان اگر به اندازه کافی شجاع هستید) بپرسید. خودتان را بررسی کنید تا بتوانید دقیقا دلیل اینکه چرا شما برای آن شغل مناسب هستید را بفهمید.

ترس از رد شدن

در محیط جدید، بدتر از نادیده گرفته شدن، این است که همکاران به حرف های شما گوش نکنند، درکتان نکنند و ردتان کنند هیچ کسی رد شدن را دوست ندارد؛ ترس از رد شدن، جهانی است و متاسفانه، اجتناب ناپذیر. شما ممکن است رد شوید، اما به یاد داشته باشید که اگر هرگز سعی نکنید، همچنان شکست می خورید. پس بهتر است تمام تلاش وتمرکز خود را روی شناخت محیط جدید و همکارانتان بگذارید.

برچسب ناتوانی خوردن

به عنوان یک جویای شغل ممکن است به دنبال تغییر کامل حرفه خود باشید، یا ممکن است بخواهید مقام بالاتری پیدا کنید در هر دو مورد، ایده کار جدید می تواند ترسناک باشد. چیزهای جدید در انتظار شما هستند. همه چیز تغییر خواهد کرد، اما آیا شما برای آنها آماده هستید؟ آیا می توانید این کار را انجام دهید؟
طبیعی است که از ناشناخته ها بترسید، به طور طبیعی ما می خواهیم خوب عمل کنیم و خوب باشیم. فکر کردن در مورد رفتن به یک سرزمین جدید می تواند شما را شب بیدار نگه دارد ؛به یاد داشته باشید، شما این شغل را بیش از یک فکر زود گذر انجام دهید. ممکن است چیز جدیدی باشد، اما نتیجه گرفتید که می توانید در آنجا قرار بگیرید بنابراین، خودتان را کم نفروشید .

اگر از تغییر شغل تان می ترسید، بسیار مطالعه کنید و با افراد مطلع مشورت نمایید

این افراد مطلع حتی می توانند مشاوران حرفه ای باشند.اگر شغل قبلی شما آرام و یکنواخت بوده، هیجان و افت و خیز زیادی زیادی نداشت، ممکن است انتخاب شغل جدید پرهیجان، برایتان استرس زا باشد.
طبیعی است که ترس از ناشناخته ها وجود دارد؛ چرا سال ها با همین الگو کار کرده اید؛ حتی اگر از کار قبلی ناراضی باشید، تغییر، ترسناک است، اما یادتان باشد که تغییر، یکی از پر ارزش ترین گام هایی است که در زندگی بر می دارید. از خودتان بپرسید که طرف دیگر ترس چیست؟ آیا میل به موفقیت و تلاش برای رسیدن به اهداف متعالی تازه، از استرس شما قوی تر نیست؟ همین احساس را تقویت کنید.
در واقع اگر کارهای قبلی شما همواره با موفقیت روبرو بوده، پس شانس خوبی دارید که در کار جدید هم موفق باشید. بهتر است که همکاران، در شغل جدید، موفقیت های قبلی شما را بشناسند و در جریان کامل توانمندی هایتان قرار بگیرند. این بازگویی توانمندی ها – که البته باید با تواضع کامل بیان شود – هم نظر همکاران را نسبت به شما مثبت خواهد کرد و هم شما را در ابراز توانایی بیشتر در عمل مصمم تر می کند.
نگرانی از درآمد
یک کار دلخواه، چیزی بیش از پول است، در غیر این صورت، نیازی به تغییر نیست؛ بنابراین اجازه دهید تا ابتدا با آن روبرو شوید، درآمد مناسب، یکی از اهداف مهم است ولی ممکن است همه چیز نباشد. اگر در حال تغییر شغل خود هستید، خوب است درباره درآمد آن تحقیقات لازم را بکنید. ممکن است از مذاکرات درباره حقوق و دستمزد خود ترس داشته باشید؛ کمی تحقیق انجام دهید و اعتماد به نفس خود را حفظ کنید به یاد داشته باشید همیشه هدفتان را بالاتر از حقوق خودتان در نظر بگیرید به این ترتیب، بدون اینکه اتفاقی بیفتد، به نظر قابل مذاکره می رسد. کسانی که با علاقه کار می کنند، به درآمد بیشتری هم دست می یابند.




































تعداد بازدید : ۲,۷۱۲
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید