شماره 35

آش اوماج/ انار بیج

(چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۸) ۱۱:۴۶

در این شماره قصدداریم که شما عزیزان را با 2 نوع غذای محلی آش اوماج و انار بیج آشنا کنیم.

گفته می شود آش اوماج از غذاهای محلی آذربایجان است، ولی این آش در قم و همدان و سایر مناطق سردسیر پخته می شود. این آش معمولا در زمستان و هوای سرد پخته می شود و نه تنها مقوی و سیر کننده است، بلکه جنبه ی درمانی نیز دارد. تبریزی‌ها معتقدند که این آش برای سرما‌خوردگی بسیار مفید است.
مواد لازم برای تهیه آش اوماج
• سبزی (تره، ریحان و مرزه) خرد شده: نیم کیلو
• آرد: یک پیمانه سر خالی
• کره محلی: 30 گرم
• آب قلم: 1لیوان
• نمک، پودر فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه مورد نیاز
• فلفل سبز یا فلفل هالپینو یک تا دو عدد
• عدس یک پیمانه از قبل به مدت دو تا سه ساعت بخسانید
• پیاز دو عدد
طرز تهیه آش اوماج
آرد را با کمی آب مخلوط کنید تا به شکل یک خمیر تقریبا سفت در بیاید. به آن کمی نمک و زردچوبه اضافه کنید و ورز دهید. بعد از خمیر به اندازه گلوله هایی کوچکتر از عدس بردارید و در سینی بچینید تا خشک شوند. حتی می توانید جلوی بخاری یا شوفاژ هم بگذارید تا زودتر خشک شوند.
برای تهیه این آش، ابتدا عدس را از چند ساعت قبل خیس کنید. بعد سبزی های شسته شده را ریز خرد کنید.
پیاز ها را خلالی کنید و در یک قابلمه مناسب با کره در حد یک دقیقه تفت دهید و بعد به آن زردچوبه و نمک اضافه کنید. به پیاز ها آب قلم یا آب معمولی اضافه کنید و بعد عدس های خیس خورده شده را داخل آب و پیاز بریزید.تا آب به جوش بیاید. وقتی آب به جوش آمد، سبزی های خرد شده را به مواد آش اضافه کنید.ا لبته می توانید از سبزی خشک هم در این آش استفاده کنید. حرارت را کم کنید تا عدس ها پخته شوند.
بعد از پخت عدس، اوماج ها را کم کم به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا اوماج ها به هم نچسبند . همین طور به هم زدن ادمه دهید تا زمانی که اوماج ها به اندازه کافی باد کنند و به ته قابلمه بروند. در این صورت، آش آماده است و می توانید آن را در هوای سرد در جمع خانواده میل کنید و لذت ببرید.
نویسنده:زهرا جعفری راد

اناربیج
از ویژگی های غذای گیلانی که از تنوع بسیار بالایی هم برخوردار است، استفاده از سبزی ها است. برخی از این سبزی ها فقط در مناطق شمالی می روید که خوشبختانه به دلیل ارتباطات بین استانی، تهیه آنها سهل و آسان شده است.
انار بیج از غذا های اصیل گیلانی است و از نظر ظاهر بسیار شبیه فسنجان است. اناربیج از رب انار، گردو، سبزی محلی به نام خالواش - و در صورتی که به آن دسترسی نداشتید سبزی قورمه - و گوشت چرخ کرده تهیه می‌شود. معمولا این غذای مخصوص در شب یلدا پخته می شود.

مواد لازم (4 نفر)
• گوشت چرخ‌کرده -300 گرم
• گردو-250 گرم
• سبزی خرد شده - 100 گرم تره، 80 گرم جعفری، 50 گرم خالواش، چند برگ نعنا
• گلپر- یک قاشق مرباخوری
• پیاز- یک عدد متوسط
• آب انار ترش - یک لیوان
• رب انار- یک الی یک و نیم قاشق غذا خوری
• نمک، فلفل و زردچوبه-به مقدار لازم
طرز تهیه انار بیج
• ابتدا آب انار را با کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و بگذارید کمی بجوشد. گردو‌ها را خوب آسیاب کنید و مقداری آب به آن اضافه کنید، حالا آن را به آب انار اضافه کنید.
اجازه دهید گردو‌ها به مدت 2-3 ساعت بپزند و به خوبی روغن پس بدهند. (برای آنکه بهتر روغن پس بدهد، می‌توانید در این مدت 2 یا 3 بار کمی آب سرد و یا یخ اضافه کنید.)
• به اندازه 50 گرم از سبزی‌های خرد شده را کنار بگذارید و باقیمانده را با روغن تفت دهید و بعد به خورش اضافه کنید و بگذارید حدود بیست دقیقه با هم بپزند. در این مرحله، رب انار و گلپر را به خورش اضافه کنید.
• سپس پیاز را پوست کنده و رنده کنید. آب آن را بگیرید و به گوشت اضافه کنید و 50 گرم باقیمانده از سبزی‌های خرد شده و مقداری ادویه به آن اضافه کنید و با دست، خوب آنها را مخلوط کرده و ورز بدهید.
• گوشت‌ها را به شکل گلوله‌هایی به اندازه گردو درآورید. و بعد گوشت‌های قلقلی آماده شده را داخل روغن تفت داده و به خورش اضافه کنید. بعد از یک ساعت، خورش شما کاملا جا افتاده و آماده است.
نویسنده:منیژه بیرانوند


تعداد بازدید : ۲۶۹
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید