شماره36

زندگی بهتر با کسب مهارت های هنری و ورزشی

زندگی بهتر با کسب مهارت های هنری و ورزشی
(جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۸) ۱۳:۲۵

تلفیق هنر و آرامش در زندگی باعث انگیزه و نشاط مضاعف است و می تواند موجب رشد و شکوفایی اندیشه و نگرش شود .

هدف داشتن در زندگى، به انسان انگیزه و شادابى می دهد. انسان هدفمند، صبح که از خواب بر می خیزد، می داند که آن روز را چگونه سپرى خواهد کرد. لحظه ها و ساعات می شود رفیق شفیق؛ همراهى براى تحقق بخشیدن به اهداف. انسان هدفمند، با زمان نمی ستیزد که چرا کند می گذرد، بلکه سوار بر موج لحظه ها، اهداف را دنبال مى کند. در این شماره پای صحبت آقاى حمید رضا خاکباز، مسئول واحد سمعى بصرى روابط عمومی شرکت ملى صنایع پتروشیمى نشستیم. همکارى که در زمینه هنر و ورزش بسیار موفق بوده. اینکه هنر گرافیک و ورزش جودو چگونه می تواند موجب رشد و شکوفایی اندیشه و نگرش شود، از زبان آقاى خاکباز مى شنویم.
-آقای خاکباز متولد چه سالی هستید ؟
من متولد فروردین ماه سال 1347هستم و فروردین ماه امسال 51 ساله می شوم.
- از کی وارد صنعت پتروشیمی شده اید ؟
از سال 1369 در صنعت پتروشیمی مشغول به کار شدم.
-از کی گرافیک را شروع کرده اید ؟
از بچگی به نقاشی و طراحی علاقه داشتم، اما به صورت آکادمیک از سال 1375 در دانشگاه سوره موفق شدم دوره کاردانی و پس از آن دوره کارشناسی را بگذرانم و چند سال پیش هم موفق شدم دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه آزاد تهران مرکز سپری کنم .
-تا کنون چه کارهای خاصی کرده اید؟
علاقه شخصی من تو بحث گرافیک بیشتر تو حوزه های پوستر، لوگو تایپ، تایپو گرافی و اخیرا هم گرافیک محیطی، برایم خیلی مهم و جذاب شده و به نظرم، صنعت پتروشیمی بشدت نیاز دارد که در این حوزه فعالیت کند و در واقع، نیاز دارد که مدیریت های مختلف شرکت به اهمیت این موضوع پی ببرند ودر موردآن برنامه ریزی جامع بکنند.
-گرافیک را چگونه تعریف می کنید ؟
جدا از تعاریفی که تا کنون برای گرافیک شده، به نظرمن، گرافیک، یعنی انتقال پیام در کوتاهترین زمان ممکن توسط المان های تصویری و استفاده حداقلی از متن درمواقع لزوم در جهت کمک به تصویر. که در واقع، متن در خدمت تصویر هست. بعضی اوقات، پوسترها به دلیل استفاده زیاد از متن تبدیل به روزنامه های دیواری می شوند که فاقد هرگونه جاذبه بصری هستند و غالب اوقات در انتقال مفهوم نیز عاجز هستند .
در کنار کارهای هنری در ورزش جودو هم کار می کنید ؟
بله خدا را شکر یکی از اتفاق های خیلی مفید و جذاب که برایم در زندگی افتاد، آشنایی با ورزش جودو بود که تقریبا از بیست و اندی سال پیش این ورزش را شروع کردم .
-تا کجا پیش رفته اید ؟
الان به لحاظ درجه های جودو، کمر بند مشکی دان 3 هستم و موفق شدم مدرک مربی گری  بین المللی این ورزش را هم کسب کنم .
-چه رابطه ای می توان میان ورزش جودو و جوانان برقرار کرد ؟
خوب ببینید جودو فقط یک ورزش نیست، ژاپنی ها به جودو لقب life style ( سبک زندگی ) را داده اند؛ این ورزش، اولین چیزی که به انسان یاد می دهد ادب، احترام و تواضع است که به نظرم هرکس این آیتم ها را در وجود خودش داشته باشه و یا به وجود بیاورد در زندگی بسیار موفق خواهد بود؛ زیرا فنون جودو پرتابی هستند و در طول تمرین، بارها هنرجو زمین می خورد و بر می خیزد؛ از این رو یاد می گیرد و در وجودش نهادینه می شود که با زمین خوردن، له نمی شویم، بلکه محکم تر می شویم و با انگیزه بیشتری ادامه می دهیم؛ و این درس دیگری از این ورزش است که جوان، یاد می گیرد که در مقابل شکست های زندگی کم نیارود و نا امید نشود ودر واقع سخت و پذیرا و مقاوم باشد. بقول پوتین، رئیس جمهور روسیه که ایشون خودشون جودوکار هستند، دنیا یک تاتامی بزرگ است. ( تشک یا زیرانداز سالن جودو را تاتامی گویند. )
-آیا ورزش جودو ورزش خشنی هست ؟
به هر حال، لازمه ورزش رزمی، خشونت است. علت به وجود آمدن این ورزش برمی گردد به زمان شوالیه ها و چون شوالیه ها سرتا پا زره پوش بودند، مشت و لگد و حتی شمشیر هم به آنها تاثیر نداشت و تنها فنون پرتابی می توانست کارساز باشد. اما جیگار کانو به عنوان معمار و شکل دهنده این ورزش که ( هنر ورزش های رزمی نیز نام دارد)، بسیار تلاش کرد که این ورزش، بسیار سازنده و کاربردی باشد؛ بگونه ای که تکنیک های این ورزش، زمانی که به درستی اجرا شود، همانند رقص، زیبا و دلنشین است و برای بیننده، بسیار جذاب می شود. اما در کل می تواند بسیار خشن و پر از آسیب باشد.
-بعنوان کسی که در دو مقوله گرافیک و جودو سال ها درس خواندید و فعالیت کردید، چه رابطه ای بین این دو می بینید ؟
گرافیک و جودو هر دو نوعی مهارت هستند که می توانند به هم ربطی هم نداشته باشند؛ شاید جودو نتواند کاری برای گرافیک بکند، اما قطعا هنر گرافیک می تواند در تمام کارهای تبلیغاتی جودو از قبیل طراحی لوگو، صفحه آرایی نشریات مرتبط، مسابقات و ... نقش مهمی داشته باشد.
- چه پیامی برای جوان ترها دارید ؟
با به دست آوردن مهارت های ورزشی و هنری، زندگی شان را زیباتر کنند و با اعتماد به نفس بیشتری حرکت کنند و زندگی شان را بسازند .
-برنامه تان برای آینده چیست ؟
دوست دارم که این همت را در خودم به وجود بیاورم که دوره دکتری گرافیک را بگذرانم. البته متاسفانه در ایران دکتری گرافیک نداریم و می توانم پژوهش هنر رو دنبال کنم و دیگر اینکه حتما جودو رو تا مدارج بالاتر ادامه خواهم داد؛ البته به امید خدا .
* خانواده پتروشیمی برای این همکار گرامی آرزوی توفیق روز افزون می کند.

گفتگو: ملیحه آبام















تعداد بازدید : ۱,۵۱۱
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید