یکی از راه های مهم و موثر در مقابله با این ویروس خطرناک، ماندن در خانه است که خود در وضعیت کنونی، مشکلاتی را نیز به همراه دارد؛ چرا که چون به طور کل نمی شود تمامی نهاد ها تعطیل شوند و در خانه های خود بمانند و یا تمامی مشاغل، امکان اداره از خانه و راه دور را ندارد. به همین دلیل، افراد مجبور به ایجاد ارتباط از راه دور و با فاصله خواهند بود که این روش از معاشرت، خود دارای آدابی است.
به همین خاطر ما در این مطلب قصد داریم نکاتی را در خصوص آداب معاشرت از راه دور را بازگو کنیم تا شاید بتواند در این شرایط سخت قرنطینه، گره ای از گره های ما بگشاید. پس با ما در ادامه همراه باشید.
معاشرت از راه دور یعنی چه؟
معاشرت از راه دور، یعنی عادات رفتاری شما باید تغییر کند و به شکلی باشد که انگار مرزی نامرئی بین خود و دیگران کشیده اید و این مرز دارای ایمنی لازم است.
معاشرت از راه دور، نوعی ویژه از رفتار است که خطر ابتلا به بیماری را برای همه کاهش میدهد و هیچگونه محدودیت مکانی را برای افراد ایجاد نمی کند. اگر مجبورهستید سر کار حاضر شوید یا برای خرید از منزل خارج شوید، بهترین راه تضمین سلامت شما معاشرت از راه دور است.
رعایت فاصله با دیگران
بسیاری از ما بنا بر اقتضای شغل یا زندگی مجبور هستیم که از منزل خود خارج شویم. حفظ فاصله از دیگران (۲ تا ۳ متر) خطر ابتلا به بیماری های ویروسی را تا حد چشمگیری کاهش میدهد و ترشحات آلودهٔ دهان و نفس دیگران را از ما دور نگه میدارد.
معاشرت از راه دور البته همیشه ممکن نیست. شاید مجبورشوید تاکسی، اتوبوس یا مترو سوار شوید یا در آسانسور با دیگران همراه شوید. حضور در مکانهایی مانند بانک، اداره پست، فروشگاه یا مراسم اجتماعی هم چالشبرانگیز است. برای معاشرت از راه دور در چنین موقعیتهایی باید کاملا هوشیار باشید و هر کاری از دستتان برمیآید، انجام دهید. در این موقعیتها همواره بیشترین فاصلهٔ ممکن از دیگران را حفظ کنید: اگر مجبور شدید در آخر صف یا خارج از فروشگاه بایستید، از افراد دارای علائم بیماری بیشترین فاصله را بگیرید و مراقب سرفه ها یا عطسه های دیگران باشید. علاوه بر تمامی این موارد، تمرکزتان بر رعایت موارد بهداشت فردی (مانند شستن صحیح دست ها به طور مداوم، استفاده از ماسک و دستکش) را همواره حفظ کنید .یادتان باشد هدف معاشرت از راه دور، قطع زنجیرهٔ انتقال ویروس است.
رفتن به کافه و رستوران ها
در کافه ها و رستوران ها به دلیل اجتماع مردم و ارتباط نزدیک بین پرسنل و مشتریان و همچنین ارتباط مستقیم این مکان ها با خوراک افراد، احتمال وجود افراد ناقل ویروس و انتقال آن بسیار بالا است و این مکان ها جزو مکان های پرخطر هستند و عقل سلیم به ما حکم می کند که در چنین مکان هایی تا رفع و کنترل این ویروس حاضر نشویم.
حضور در مهمانی های کوچک
بهتر است تا جایی که امکان دارد، مهمانیها و برنامههای دورهمی خود – حتی خانوادگی - را لغو کنید. اگر ضرورتی وجود ندارد، باید تمام ملاقاتهای عاشقانه، سرزدن به اقوام، مهمانیهای خانگی و هر نوع دورهمی جمعی را به زمانی دیگر موکول کنید. چرا که برخی افراد ممکن است بدون داشتن هیچگونه علامتی، ناقل ویروس باشند و موجب بیماری دیگران شوند. اما گاهی ضرورت حکم می کند به دیدار یکدیگر بروید، درچنین مواقعی سعی کنید تا جایی که امکان دارد تعداد نفرات حاضر در یک فضا کم باشد تا در زمان حضور در منزل یکدیگر، امکان فاصله گرفتن از یکدیگر را داشته باشید و همچنین سعی کنید رعایت موارد بهداشتی را نیز فراموش نکنید.
قدم زدن و پیاده روی با حفظ فاصله ۲ تا ۳ متری
قدمزدن، پیاده روی یا دویدن در مکانهای بدون جمعیت، بیخطر به نظر میرسد. میتوانید با دوست یا اعضای خانواده به محیطی خلوت مانند جنگل بروید و از قدم زدن در طبیعت و هوای پاک لذت ببرید. پیداکردن مکانی خلوت برای شهرنشینان، قطعا کار دشواری است و باید بسیار محتاط و مراقب باشند. یادتان باشد هرچه میزان تعامل اجتماعی خود را بیشتر کنید، خطر ابتلا به بیماری افزایش مییابد؛ به همین دلیل، تعداد مراودات و تعداد افرادی را که با آنها تعامل دارید، به حداقل ممکن کاهش دهید و حفظ فاصله ۲ تا ۳ متری را فراموش نکنید.
حضور در فروشگاهها و سوپرمارکتها
برای حضور در فروشگاه ها و سوپر مارکت ها سعی کنید ساعات خلوت را انتخاب کنید، تا با کمترین تعداد افراد رو به رو شوید. اول صبحها، ظهرها یا آخرشبها، احتمالا بهترین زمان برای تهیه اقلام ضروریاند. تا جایی که میتوانید، خرید اینترنتی انجام دهید و جز در موارد ضروری به فروشگاهها مراجعه نکنید. سعی کنید حجم خریدهای خود را تا حد ممکن افزایش دهید تا دفعات حضورتان در فروشگاه به حداقل برسد.
سر زدن به سالمندان
میزان ابتلا به بیماری ویروس کرونا با افزایش سن و بیماریهای زمینهای افزایش مییابد. به همین دلیل و برای حفظ سلامتی عزیزان سالمندمان، بهتر است ملاقات با آنها را تا حد امکان کاهش دهیم. این کار قطعا بسیار دشوار خواهد بود، اما چاره چیست؟ شما میتوانید با استفاده از نرمافزارهای ارتباط آنلاین و اینترنت، روزانه چند بار حال نزدیکانتان را جویا شوید و خطر ابتلا به بیماری را برای همه کاهش دهید. اگر مجبور شدید که ملاقاتی حضوری با سالمندان داشته باشید، تمامی ضوابط معاشرت از راه دور را به کار بگیرید و کمترین تماس ممکن با این افراد و وسایل منزلشان را داشته باشید.
ارتباط از طریق مجازی
خوشبختانه امکانات ارتباطات تصویری از راه دور امروز به خوبی فراهم است. حتی می توان در گروه های کوچک این ارتباطات را برقرار کرد. ارتباطات صوتی در گروه های خانوادگی و دوستانه هم حس نزدیکی و مجاورت را القا می کند.
نویسنده:نیما پرویزی مریدانی