کبه برنجی (عربی)

(سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹) ۱۲:۳۹

کبه برنجی جزو غذا های عربی است که برای تهیه و آماده سازی این غذا به 1 ساعت و 15 دقیقه زمان نیاز دارید و همچنین زمان انتظار جهت پخت این غذا حدود 45 دقیقه است.کبه برنجی را می توان به عنوان وعده غذایی نهار، شام و یا در ایام ماه مبارک رمضان به عنوان افطار سرو کنید.

مواد لازم

گوشت چرخ کرده: 250گرم
برنج : یک بیمانه
سیب زمینی : یک عدد متوسط
نخود لپه : به میزان دلخواه
پیاز : یک عدد بزرگ
جعفری خرد شده ادویه فلفل سیاه نمک
روغن مایع : به مقدار لازم
توجه داشته باشید مواد لازم برای 2 نفر در نظر گرفته شده است.
طرز پخت
ابتدا پیاز را کمی تفت میدهیم، گوشت را به همراه ادویه، فلفل سیاه ، نمک، نخود لپه پخته شده و جعفری اضافه میکنیم و سپس سیب زمینی پوست گرفته را در آب برنج می گذاریم تا با برنج بپزد مثل پلو پختن معمولی .
وقتی برنج پخت آن را آبکش می کنیم و همراه سیب زمینی میکوبیم تا خمیر مانند شود بعد کمی از برنجها بر می داریم و در دستمان پهن میکنیم وازمواد گوشتی مقداری وسط آن می گذاریم ومیبندیم به طوری که مواد برنجی دور تادور مواد گوشتی را بگیرد.
بعد روغن را داغ میکنیم وکبه ها را یکی یکی سرخ میکنیم وگرم گرم نوش جان می کنیم فقط توجه کنید موقع سرخ کردن کبه ها در ما هیتا به به همدیگه نچسبند . (بهتر است بعد از اینکه کبه ها رو پیچیدید قبل از سرخ کردن داخل تخم مرغ زده شده غلط بدهید و بعد داخل روغن بیاندازید تا سرخ شود)

آش بلغور شیر
یکی از غذاهای محلی خراسان آش بلغورشیر است که در این منطقه طرفداران بسیاری دارد.این آش بسیار ساده ولی در عین حال مقوی است و معمولا به عنوان نهار و در ایام ماه رمضان در سر سفره های افطار سرو می شود.

مواد مورد نیاز:

بلغور گندم دانه ریز

شیر

نمک و زرد چوبه به میزان لازم

زیره، (اختیاری)

گوشت چرخ شده 100 گرم

پیاز 1 عدد

شلغم 2 عدد (اختیاری)

طرز تهیه:

ابتدا بلغور شسته شده را با شیر مخلوط می کنیم. به اندازه ای شیر اضافه می کنیم که مخلوط غلیظ باشد و شیر اضافی نداشته باشد.

سپس زردچوبه را اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بلغور بپزد و شیر کاملاً جذب آن شود.

مواد را تکه تکه از هم جدا می کنیم و در برابر آفتاب یا روی بخاری می گذاریم تا کاملا خشک شود.

سپس با استفاده از خرد کن آنها را کاملاً خرد کرده و روی پارچه پهن می کنیم تا رطوبتش گرفته شده و کاملاً خشک شوند و در صورت تمایل در این مرحله میتوان مقداری زیره نکوبیده به آن اضافه کرد.پس از انجام این مراحل بلغور شیر آماده است،این نوع ترخینه ( بلغور شیر خشک شده ) را میتوان تا چند ماه در یخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداری کرد.

در مرحله بعد از آماده سازی بلغور شیر به منظورپخت آش بلغور شیر، ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم سپس گوشت را اضافه کرده کمی که تفت خورد، آب سرد و بلغور شیر را اضافه میکنیم (نیاز ی به ادویه ندارد) در صورت تمایل میتوانید در این مرحله کمی شیر را نیز همراه آب، به آش اضافه کنید.حال شلغم ها را شسته و پوست گرفته و به تکه های درشت تقسیم کرده و به آش اضافه میکنیم با اضافه کردن شلغم ها تقریبا میتوان گفت مراحل اختلاط مواد خوراکی به پایان رسیده و پس از پختن آش حدود 45 دقیقه(تا زمانی که آش به غلظت مورد نظر برسد) غذای ما آماده تزئین و سرو است.

امیدوارم از این غذای محلی لذت ببرید.


ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید