شماره 41

مرصع پلو با ماهی

(چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۹) ۰۹:۰۱

با وجود محبوبیت بالای مرصع پلو با مرغ، برای ایجاد تنوع و تشویق کودکان به خوردن ماهی، انتخاب مرصح پلو با ماهی انتخاب بسیار خوبی است. بعضی از افراد که علاقه‌ای به مزه ماهی ندارند، می‌تواند آن را همراه با مرصع پلو امتحان کنند و مزه ماهی را کمتر احساس کنند.

مواد لازم برای مرصع پلو با ماهی:

زرشک ( 100 گرم)
خلال پسته ( 100 گرم)
خلال بادام ( 100 گرم)
خلال پوست پرتقال (100 گرم)
هویج (3 عدد)
پیاز ( 2 عدد متوسط)
کره (50 گرم)
روغن زیتون به میزان لازم
شکر (3 قاشق غذا خوری)
نمک، زردچوبه و فلفل و دارچین ( به مقدار لازم)
لیمو ترش (1 عدد)
فیله ماهی (3 تکه)
برنج (4 پیمانه)
ماست ( 2 قاشق غذاخوری)
گلاب به میزان لازم

طرز تهیه مرصع پلو با ماهی:

ابتدا خلال پوست پرتقال را چند بار بجوشانید، ۳ بار این کار را انجام دهید تا تلخی خلال پوست پرتقال از بین رفته و گرفته شود. می‌توانید از پوست پرتقال شکری آماده نیز استفاده کنید که نیازی به جوشاندن ندارد.

خلال هویج را بردارید و در قابلمه با کمی آب و شکر و کره بریزید. می‌توانید روغن زیتون را جایگزین کره کنید. برای ۲۰ دقیقه بگذارید بپزد تا زمانی که هویج‌ها نرم و شیرین شود. ولی دقت کنید که له نشوند. سپس خلال پرتقال را اضافه کنید.

در ظرف دیگری مقداری کره و روغن زیتون و مقدار کمی ماست برای ته دیگ در کف قابلمه نچسب بریزید. با دقت مقداری از برنج آبکش شده را در کف ظرف بریزید. لایه بعد هویج را بریزید. لایه به لایه مواد را اضافه می‌کنیم و روی هر لایه حتماً دارچین بریزید.

با دسته قاشق یا چاپ استیک درون برنج را چند حفره بزرگ ایجاد کنید و مطمئن شوید حفره‌ها تا ته ظرف برسد تا برنج به خوبی دم بکشد. این حفره‌ها باعث می‌شود برنج بدون اینکه خمیر شود به خوبی دم بکشد.

کمی آب و روغن روی برنج بریزید. در قابلمه را با یک پارچه تمیز آشپزخانه بپوشانید و بگذارید برنج ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بپزد.

حالا چند تا فیله ماهی را با گلاب اصل کاشان بشورید. این کار ماهی را معطر و سفید می‌کند و کاشانی‌ها سالیان سال از گلاب برای شستن ماهی استفاده می‌کردند.
درون ماهی‌تابه نچسب کره با روغن زیتون بریزید چون کره اینطوری نمی‌سوزد. ماهی‌ها را از طرف پوست در ماهی‌تابه سرخ کنید و نمک و فلفل به ماهی‌ها بزنید و بعد از ۳ الی ۴ دقیقه یا زمانی که دور ماهی پخته شد و وسطش نیم پز هست برش گردانید و بگذارید کاملاً بپزد و روی آن آب لیموی تازه در حین پخت بریزید. این به ماهی طعم خوب می‌دهد و ترشی آن داخل گوشت ماهی نفوذ می‌کند.

برنج پخته شده را درون یک دیس بکشید و روی آن را با زرشک، خلال بادام، پسته و پرتقال که از قبل تفت داده‌اید بریزید و تزئین نمایید. ماهی را با کمی گل سرخ، گشنیز یا جعفری خرد شده آماده کنید.می توانید در لای برنج بریزید ویا روی غذا تزیین کنید.

تعداد بازدید : ۲,۱۸۱
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید