شماره 45

طرز تهیه مانی پلو

(یکشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۹) ۱۳:۲۱

مانی پلو یکی از انواع پلوهای سنتی ایرانی و متعلق به منطقه دامغان در استان سمنان است که به عنوان یکی از غذاهای مجلسی و معمولا برای شام و ناهار مهمانی سرو می‌شود.

مواد لازم برای 4 نفر

برنج :3 لیوان
لپه : یک لیوان
کشمش پلویی:200 گرم
زرشک :75 گرم
زعفران دم کرده: به مقدار لازم
گوشت گوسفند یا فیله گوساله، 400 گرم
رشته پلویی: 200 گرم
پیاز داغ :2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه : به مقدار لازم
زیره سیاه : یک قاشق چای خوری (یا به دلخواه)
روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه:

در قابلمه‌ای یک تا دو قاشق روغن می‌ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. گوشت را در روغن کمی تفت می‌دهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه می‌کنیم، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن می‌افزاییم و درب قابلمه را می‌گذاریم تا بپزد (در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه می‌کنیم).

لپه را با دو لیوان آب می‌جوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش می‌ریزیم و بعد دوباره با یک لیوان آب و کمی نمک می‌گذاریم تا بپزد.

برنج خیس کرده را در آب جوش می‌ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می‌کنیم و  آبکش  می کنیم .

برای ته دیگ  ته چینی  در قابلمه‌ای کمی روغن می‌ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. در کاسه‌ای ماست و زعفران دم کرده و زرده‌ی تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه می‌ریزیم و سپس  بقیه برنج را روی آن ریخته و دم می‌کنیم.

کشمش و زرشک را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می‌کنیم و بیشتر آن را را با هم مخلوط و  بقیه را برای تزئین کنار می‌گذاریم.

بعد از این که برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می‌ریزیم؛ گفتنی است که این پلو تقریباً زعفرانی است.

هنگام کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می‌ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می‌ریزیم تا بتوان طبق سلیقه تزئین کرد.


تعداد بازدید : ۸۸۷
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید