کسب و کار ها و افرادی که همزمان با این پیشرفت و تغییرات سریع فناوری خود را به روز نمی کنند و وفق نمی دهند مسلما از فناوری های جدید و بزرگ عقب خواهند ماند. بنابراین همیشه باید از تمامی فرصت ها استفاده ی لازم را کرد و با پیشرفت فناوری پیش رفت و در رابطه با آن اطلاعات کسب کرد تا از آنها دور نمانیم.. چنان چه شما نیز جز این دسته از افراد هستید در اینجا به جذابترین و برترین فناوری های نوین خواهیم پرداخت.
همانطور که می بینید تکنولوژی از زمان آغاز تا به امروز پیشرفت زیادی داشته است و در این زمینه ابزار های تازه ای به بازار روانه می شوند. فناوری های روز باعث می شوند تا بر روی نیاز های بازار تاثیر بگذارند. در نتیجه برای اینکه شرکت های مختلف در بازار همچنان قوی و قدرت بمانند باید خود را با این پیشرفت ها به روز کنند و در زمینه فعالیتشان خود را با فناوری های جدید همراه کنند. از این رو همواره شرکت های بزرگ مثل گوگل، آمازون، فیسبوک و غیره سعی دارند در دستاورد هایشان از فناوری هایی مثل بلاکچین، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و غیره استفاده کنند تا کاربران خود را در آینده نیز حفظ کنند.
تکنولوژیهای عصر جدید مانند هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیا (IoT)، تولید و پخش محتوا، اتوماسیون، روباتیکس و 5G نه تنها آمدهاند که بمانند، بلکه با سرعت زیادی تلاش میکنند زندگی انسان را بهبود بخشند.
اتومبیلهای «الکتریکی» خودران
درآمدهای جهانی از خودروهای «متصل»- که پیشدرآمدی بر خودروهای کاملاً خودران یا اتوماتیک هستند- سالانه با نرخ 27.5 درصد رشد میکند و انتظار میرود تا سال 2020 به 21 میلیارد دلار برسد. شرکت تسلا به تولید این بازار کمک کرد و همچنان در این صنعت پیشتازی میکند. این شرکت با مدیریت ایلان ماسک، سال گذشته با ثبت رکورد سه فصل سوددهی و با درآمد کلی 6.3 میلیارد دلار که حاصل فروش خودروهای الکتریکی Model S ،Model X و Model 3 است والاستریت را متعجب کرد.
این روزها به حجم خبرهای مربوط به نسل پنجم شبکه تلفن همراه یا اینترنت ۵G تا حد زیادی افزوده شده است؛ فاز اول اینترنت نسل پنج تا سال آینده در برخی از کشورها عملیاتی میشود و قرار است سرعت اینترنت ۱۰ تا ۲۰ برابری را برای کاربران به ارمغان بیاورد. اما چگونه میتوان ماهیت این فناوری را توضیح داد؟ سرعت اینترنت ۵G چقدر است؟ کدام گوشی اینترنت ۵G دارد؟ آیا برای بهرهگیری از اینترنت نسل پنجم به گوشیهای جدید نیاز داریم؟ و در نهایت چنین فناوری نوینی به مناطق دوردست هم راه پیدا میکند؟
اینترنت ۵G دقیقا چیست؟
نسل پنجم شبکه تلفن همراه (۵G)، استانداردهای پیشنهادی برای نسل جدید ارتباطات سیار است که پس از نسل چهارم شبکه تلفن همراه فعلی ارائه میشود. این نسل جدید، سرعت دانلود و آپلود بیشتر و ارتباطات باثباتتری را به ارمغان میآورد. بهصورت خلاصه میتوان گفت که در اینترنت ۵G، در مقایسه با نسل چهارم، در هر ناحیه گجتهای بیشتری میتوانند به اینترنت موبایل وصل شوند و از سرعت بالاتری بهره ببرند.
این فناوری نوین انجام چه کارهایی را امکانپذیر میکند؟
یکی از کارشناسان حوزه فناوری در این رابطه میگوید: «هر کاری که حالا با گوشیها و گجتهای خود انجام میدهیم، به لطف اینترنت ۵G میتوانیم آنها را سریعتر و بهتر انجام دهیم.» او در ادامه میگوید: «بهعنوان مثال میتوانیم به بهرهگیری گسترده از عینکهای هوشمند مبتنی بر واقعیت افزوده، گجتهای مربوط به واقعیت مجازی، ویدیوهایی با کیفیت بسیار بالاتر و اینترنت اشیاء که میتواند شهرها را هوشمندتر کند، اشاره کنیم. نکتهی هیجانانگیز در مورد این تکنولوژی، امکانپذیر شدن قابلیتهایی است که هنوز به فکر ما هم خطور نکرده است.»
هوش مصنوعی یکی از تغییرپذیرترین روندهای تکنولوژی در زمان ما است. بیشتر شرکتها در حال بررسی چگونگی بهرهبرداری از هوش مصنوعی برای ارتقای تجارت خود هستند. این اقدامات در سال آینده بیشتر خواهد شد. طراحی و بهرهوری از یک سیستم هوش مصنوعی همچنان برای شرکتها گران خواهد بود.
فناوری بلاک چین
بلاک چین فناوریای نیست که آن را در هر محیطی یافت کنید. اما سرانجام سال 2020 میتواند آغاز دگرگونی اساسی برای این فناوری باشد. اساسا بلاکچین یک دفتر دیجیتال برای ضبط تراکنشهای مالی است که به دلیل رمزگذاری و نامترکز بودن از امنیت بالایی برخوردار است. برخی منتقدان بر این عقیده بودند که بلاک چین از قابلیت ویژهای برخوردار نیست؛ اما سرمایهگذاری چند شرکت بزرگ از جمله "آی بی ام" میتواند منجر به اقتباس شرکتهای کوچکتر شود. اگر در سال آینده فیسبوک از بلاک چین استفاده کند، شاهد یک پیشرفت چشمگیر در عرصه این فناوری خواهیم بود.
گجتهای پوشیدنی
درحالحاضر یکی از داغترین موضوعات برای آینده تکنولوژی، ادغام آن با وسایل پوشیدنی است. عینکهای دوربیندار (عینک گوگل) یا ساعتهایی که به تماسهای تلفنی شما پاسخ میدهند (ساعت اپل) از محصولاتی هستند که امروزه طرفداران زیادی دارند.
متخصصان صنعت معتقدند ما فعلاً فقط تا سطح این تکنولوژی نفوذ کردهایم. به کمک لوازم الکترونیکی انعطافپذیر، درون لباسها هم کامپیوتر تعبیه خواهد شد. اما بیشتر این گجتهای پوشیدنی وابسته به تلفنهای هوشمندند. نقطه اوج تکنولوژی پوشیدنیها زمانی خواهد بود که بتوانند آزادنه و مستقل کار کنند.
اینترنت اشیا
اینترنت اشیا، همه دستگاهها را از یخچال گرفته تا توستر، به هم وصل میکند و ما میتوانیم آنها را کنترل کنیم.
اینترنت اشیا هم پابهپای گجتهای پوشیدنی پیش میرود. در این تکنولوژی ماشینها با هم حرف میزنند و انسانهای متصل به اینترنت بر آنها نظارت دارند، کارهایشان را تحلیل میکنند و با توجه به نتیجهٔ پردازش این ابردادهها عکسالعمل نشان میدهند. یخچال، سطلآشغال و حتی توستر کامپیوتری شده و از همه مهمتر با هم شبکه میشوند. یکی از نمونههای شناختهشده این تکنولوژی، ترموستات Nest است. این ترموستات متصل به وایفای به شما اجازه میدهد که از راه دور و به کمک تلفن همراه خود، دما را تنظیم کنید. همچنین میتواند الگوهای رفتاری شما را یاد گرفته و بر اساس آن برنامههای تنظیم دما بسازد. گوگل در سال ۲۰۱۴، Nest را به مبلغ ۳٫۲ میلیارد دلار خریداری کرد. شرکتی دیگر به نام SmartThings (اشیای باهوش)، که سامسونگ آن را آگوست امسال خرید، سنسورها و کیتهای خانه هوشمند مختلفی را ارائه میدهد که میتوانند چیزهایی مثل ورود و خروج افراد به خانه را کنترل کرده و در صورت نشت آب به شما اخطار دهد تا از این راه آرامش خاطر صاحبخانه را تأمین کند. اینترنت اشیا با میلیاردها سنسور، سیستمهای هوشمند و اپلیکیشن در آینده تکنولوژی بازاری به راه خواهد انداخت که تاکنون نمونهاش را ندیدهایم. اگر کنجکاوید میتوانید با روتر وایفای اینترنت اشیا را تجربه کنید.
پرینت سهبعدی
روزی خواهد رسید که ما هر چه احتیاج داشته باشیم را با پرینت سهبعدی به دست میآوریم.
یک پرینتر سهبعدی هر برش (تصویر ۲ بعدی) از شی مجازی شما را میخواند و با ترکیب هر لایه با یکدیگر، بدون این که فاصلهای بین لایهها مشخص باشد، یک شی سهبعدی را میسازد. این تکنولوژی خیلی هم جدید نیست. در واقع، بیش از دو دهه است که شرکتها و به خصوص شرکتهای اتومبیلسازی برای ساخت قالبها و نمونههای اولیه از این وسیله استفاده میکنند. اما به تازگی این تکنولوژی در دسترس عموم قرار گرفته است. درحالحاضر، میتوانید یک پرینتر سهبعدی خوب را با هزینه کمتر از ۶۰۰ دلار خریداری کرده و با آن قطعات یدکی برای دستگاههای خراب، اثر هنری یا هر چه که دوستدارید، بسازید. حتی نیازی نیست که طراحی بلد باشید.
کتابخانههای دیجیتالی قطعات ۳ بعدی به سرعت در حال رشد است و به زودی میتوانید هر آن چه را نیاز دارید پرینت کنید. این تکنولوژی هم در حال پیشرفت است. ما خانهها، اتومبیلها و گوشهایی را دیدهایم که از این راه ساختهشدهاند و این تازه اول راه است. دانشمندان معتقدند در آینده میتوانند اعضای بدن را مختص هر بیمار با پرینت سه بعدی بسازند، و هر ساله جان میلیونها انسان را نجات دهند. به تازگی هم خبر ساخت پل فلزی با استفاده از پرینت سهبعدی در آمستردام را شنیدیم.
برق بیسیم
تکنولوژی برق بیسیم اولینبار نزدیک به یک قرن پیش توسط تسلا به نمایش درآمد.
تسلای بزرگ (Tesla) بیش از یک قرن پیش این تکنولوژی را در سخنرانیهای معروفش به نمایش گذاشت. این دانشمند یک لامپ را در هوا آویزان و آن را بدون هیچ سیمی روشن میکرد! تماشاگران هر بار از دیدن شاهکار او به وجد میآمدند، اما حقهای در کار نبود و فقط القای جریان عامل این پدیده بود. در اصل، تسلا کارش را با مجموعهای از سیم پیچهای بزرگ که میدان مغناطیسی تولید میکردند و باعث القای جریان در چراغ میشدند، انجام میداد. به همین سادگی! با فرا رسیدن آیندهٔ تکنولوژی، هر کجا که باشید به برق بیسیم دسترسی خواهید داشت، درست به همان راحتی که امروز به وایفای دسترسی دارید. وقتی در حال حرکتید تلفن هوشمند شما در جیبتان شارژ میشود، تلویزیونها بدون نیاز به هیچ سیمی کار میکنند و ماشینهای برقی در حالیکه در خیابان قرار دارند سوختگیری میکنند. در واقع، این تکنولوژی همین الان هم وجود دارد اما برای استفاده از آن در مقیاس بالا به زیرساختهای زیادی احتیاج داریم. دستگاههایی که از این طریق شارژ میشوند باید با ایستگاههای شارژ سازگار باشند و همین مساله به تلاش زیادی هم از طرف سازندگان شارژر و هم سازندگان دستگاههای مختلف نیاز دارد. با اینحال، داریم به بهرهبرداری از این تکنولوژی نزدیک میشویم.
فناوری تشخیص صدا (Voice Recognition)
از برترین فناوری های 2020 و حال حاضر دنیا را می توان فناوری تشخیص صدا به حساب آورد که بسیاری از اپلیکیشن ها و دستاورد های فناورانه به این فناوری وابسته اند. تا کنون شاهد فناوری های تشخیص صدا Siri (سیری)، Alexa (الکسا)، Bixby (بیکسبی) و دستیار هوشمند گوگل بوده ایم که در حال حاضر می توانند از این فناوری خیلی بهتر استفاده کنند و پیشرفت های بیشتری را در آینده در این زمینه ببینیم.
هم اکنون شرکت های بسیاری در زمینه فناوری تشخیص صدا کار می کنند تا بتوانند با ترکیب هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، فواید بیشتری از این تکنولوژی را در سال های آتی برای کاربران ایجاد کنند.