جاذبه روستاهای هنگام
هنگام سه روستا به نام های هنگام نو، غیل و قدیم دارد که این سه روستا بوسیله ی راه شوسه به هم مرتبط هستند، بازدید از این روستاها می تواند برای گردشگران مشتاق جذاب و تماشایی باشد. روستای هنگام نو شنی است، از این رو قایق ها به آسانی در آن پهلو می گیرند. در روستای هنگام نو تاسیسات اسکله، دفتر پست ومدرسه، کارخانه آب شیرین کن و پاسگاه نیروی انتظامی را می توان مشاهده کرد. روستای غیل بین دو روستای هنگام نو و کهنه قرار دارد و از آنجایی که حالت گود دارد و در آن آب جمع می شود ،مردم محلی آن را غیل نامیده اند. شغل مردم غیل ماهیگیری وزراعت است. روستای قدیم در فاصله 4 کیلومتری دو روستای دیگر است، این روستا بسیار کم جمعیت است ، افراد ساکن دراین روستا ماهیگیرهستند و به صید کوسه می پردازند.
جذابیت تماشا کردن شنای دلفینها
با فرارسیدن پاییز، آبهای خلیجفارس مهمانان تازهای را میزبانی میکند. در اواسط این فصل، دلفینها به نزدیکی هنگام میرسند و تا اواسط اردیبهشت در همین منطقه میمانند.
اگر از اسکلهی کندالو که به سمت هنگام حرکت کنید میتوانید دستههای دلفین را ببینید که در کنار هم بانظم خاصی شنا میکنند. از آب بیرون میپرند و گاهی به نظر میآید درحالیکه لبخند میزنند با بالههای پهن و خاکستریرنگشان برای شما دست تکان میدهند.
ساحل درخشان و نقرهای
با نزدیک شدن شناور به جزیره هنگام، شنهای زیبا و براق ساحل مرجانی چشمنواز است.در این ساحل ذراتی از نوعی کانیِ براق به چشم میخورد که در میان ماسهها جا خوش کردهاند و جلوهای درخشان به ساحل دادهاند.ساحل نقرهای هنگام از دیگر جاذبههای این سفر دریایی ست که میتواند جزیرهی هنگام را در ذهن شما ماندگار کند.
سنگی در هیبت یک مادر و دختر
در نزدیکی روستای غیل که مابین هنگام قدیم و هنگام جدید قرار دارد. میتوانید سنگهایی را در هیبت دو انسان ببینید. مردم این روستا معتقدند که این سنگها مادر و دختری هستند که در زمان قدیم از دست زورگویان زمانشان فرار میکردند.
این مادر و دختر برای نجات از چنگ تعقیبکنندگانشان دست به دعا بلند و از خدا طلب نجات میکنند. بومیان عقیده دارند که خداوند آنها را به سنگ تبدیل کرد و به این وسیله آنها را نجات داد.
شنا درآب های نیلگون خلیج فارس
لذت شنا در دریای خلیج فارس لذتی است که به سادگی از خاطر فراموش نمی شود، اما برای شنا در این جزیره مکان های مخصوصی وجود ندارد، همچنین آب های زلال و گرم این دریای بیکران پرازجاندارانی مانند توتیا و عروس دریایی است، بنابراین اگر قصد شنا کردن در این جزیره را دارید، مکان مناسب برای شنا کردن را از افراد محلی بپرسید.
کروکودیل های جزیره ی هنگام
یکی از جاذبه هایی است که به عنوان جاذبه های شاخص این جزیره معرفی شده است، اما نکته ی قابل توجه این است، که مزرعه ی پرورش کروکودیل واقع در هنگام که در سال 1389 به نام نوپک در همین جزیره راه اندازی شده بود، در سال 1390 به قشم منتقل شد. بنابراین برای دیدن کروکودیل ها باید به پارک کروکودیل قشم بروید.
خاک قرمز خوراکی
در میان جزایر خلیجفارس، هرمز، بهواسطهی خاک سرخش شهرت یافته باشد؛ اما بد نیست بدانید، این نوع خاک در هنگام نیز یافت میشود و یکی از جذابیتهای این جزیره است.
در جزیره هنگام کوهها و خاکهای قرمزرنگی وجود دارد که به «گِلَک» معروف است. از این خاک قرمز در صنعت سنگهای تزئینی برای ساخت ساختمانها استفاده میشود.
مردم جنوب، برای تهیه نوعی غذای محلی که به نام «سوراغ» معروف از این خاک استفاده میکنند. در بازار محلی زنهایی را میبینید که در حال پختن نانهایی محلی با سسی قرمزرنگ یا همان سوراغ با تخممرغ هستند؛ چشیدن طعم این نان محلی را از دست ندهید.
لاکپشت پوزه عقابی
یکی از جانداران ارزشمندی که میتوانید در هنگام ببینید، لاکپشت پوزه عقابی است که از نمونههای کمیاب و در حال انقراض لاکپشتها در جهان به شمار میرود.این جاندار یکی از ۴ لاکپشت دریایی است که در خلیجفارس دیده میشود و یکی از دو گونه لاکپشت دریایی است که سواحل ایران را برای تخمگذاری انتخاب میکند. وزن میانگین لاکپشت پوزه عقابی بالغ حدود ۸۰ کیلوگرم است و طول آن به یک متر میرسد.
نخلستان های هنگام
جنوب است و نخلستان های آن J توجه داشته باشید که وقتی به سمت جزیره هنگام سفر کردید حتما در بین درختان نخل سر به فلک کشیده ی این جزیره راه بروید و از شکوه و عظمت این درختان لذت ببرید.
جبیر
آهوی بومی ایران و شبه قاره ی هند است، زیستگاهش کشورهای گرمسیری مانند هند وافغانستان و پاکستان و جنوب ایران است. این نوع آهو بشدت گریز پا بوده و احتمال اینکه در جزیره آن را ببینید، بسیار کم است. جبیر جانداری است که به غزال گواتردار ایرانی بسیار شباهت دارد، اما جبیر با غزال ایرانی دو تفاوت دارد و آن این است که بین نوع نر و ماده ی آن از لحاظ ظاهری تفاوتی دیده نمی شود، و هر دو جنس این جاندار دارای شاخ هستند و هم اینکه جبیر کوچک جثه تر و ظریف تر ازغزال است.
خاردم مصری
هنگام زیستگاه جانداری به نام خاردم مصری است، خاردم مصری از خانواده ی سوسمار است، این خزنده ی کمیاب که روزگاری در کل خاورمیانه می زیست، امروزه در جهان به سختی یافت می شود، خاردم مصری علاوه بر جزیره ی هنگام به تعداد بسیار کم درمناطقی مانند عمان و امارات به صورت حفاظت شده زندگی می کند.
آکواریوم
درجزیره ی هنگام در منطقه ای که آب شفاف و زلال می شود؛ می توانیم ماهی های شاد و رنگارنگی را ببینیم که دسته دسته بازی می کنند. به این منطقه ی زیبا که در آن جا می توان دنیای قشنگ ماهی ها را از نزدیک نظاره کرد، آکواریم می گویند.
ساحل جادویی هنگام در شب
پیشنهاد ما این است که حتماً یکشب را در ساحل زیبای هنگام اقامت کنید تا شاهد شبی شگفتانگیز باشید. چراکه شبها ساحل جزیره هنگام چهرهای جادویی به خود میگیرد و آب در آن به رنگ آبی درخشان درمیآید. چنین پدیدهای که در سواحل مالدیو و کالیفرنیا و دیگر نقاط دنیا هم رخ میدهد، ناشی از فیتوپلانگتونهای دریایی است.این آبزیان ریز، وقتی در شرایط ناآرام قرار گیرند از خود نور ساطع میکنند و باعث میشوند که موجها و ماسههای ساحل نیز به شکلی درخشنده به نظر برسند.
بهترین زمان سفر به جزیره هنگام در هرمزگان
با توجه به این که جزیره هنگام جز مناطق خطه ی جنوبی ایران محسوب می شود، باید انتظار آب و هوای گرم و مرطوبی را از آن داشته باشید. بهترین زمان برای سفر به این منطقه اواسط پاییز تا اواسط اردیبهشت است چرا که در این زمان شرایط هوایی تعادل نسبتا خوبی دارد و اگر دوست داشته باشید که دلفین های این منطقه را ببینید بهتر است که برنامه سفرتان را برای ماه های آذر و دی برنامه ریزی کنید.