شماره 47

فواید ومضرات چای ماسالا

(سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۹) ۰۹:۱۹

در بسیاری از نقاط دنیا چای نوشیدنی‌ای شناخته‌شده است. در کشورهای غربی، کلمه‌ی «چای هندی» بیشتر به یک نوشیدنی خوش‌عطر و خوشمزه اطلاق می‌شود که به چای ماسالا معروف است.ترکیبات اصلی چای ماسالا را چای سیاه، شیر و زنجبیل تشکیل می دهد، اگرچه می توان از چای سبز نیز برای تهیه آن استفاده کرد.

تهیه اولین چای ماسالا به دهه 1800 میلادی در هند برمی گردد، زمانی که اولین مزارع چای سیاه در آسام هند توسط بریتانیایی ها ایجاد شد.

خواص دارویی و فواید چای ماسالا

طبع چای ماسالا گرم است.مواد اصلی تشکیل دهنده چای ماسالا از جمله دارچین، زنجبیل و رازیانه همگی برای معده و هضم مفید هستند و التهاب دستگاه گوارش را کاهش داده و فرایند گوارش را بهبود می بخشند.
تحقیقات جدید نشان داده چای ماسالا به دلیل محتوای هل، زنجبیل و دارچین دارای خواص ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی قوی است و از رشد و تکثیر سلول های سرطانی پیشگیری می کند.
مصرف چای ماسالا باعث کاهش التهاب و هورمون استرس در بدن می شود که هر دو از عواملی هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهند.
چای ماسالا حاوی دارچین است که به کاهش فشار خون بالا، کلسترول بد خون و تری گلیسیرید کمک کرده و چای سیاه و میخک موجود در آن نیز کاهنده کلسترول بوده و از تشکیل پلاک های شریانی جلوگیری می کنند.
میخک و دارچین موجود در چای ماسالا نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا می کند و از ابتلا به بیماری جلوگیری می کنند.
نوشیدن چای ماسالا به کاهش التهاب پوست، درمان آکنه و جوش، کاهش خطوط ناخوشایند و چین و چروک ها کمک کرده و لکه های قرمز پوستی را برطرف می کند.
گردش خون ضعیف و نامطلوب از عوامل ایجاد خشکی پوست و سیاهی و پف دور چشم است، دارچین و میخک موجود در چای ماسالا به افزایش گردش خون در نواحی گردن و صورت کمک می کند و تاثیر عالی در صاف و جوان شدن پوست دارد.
چای ماسالا خواص آنتی اکسیدانی قوی دارد که علاوه بر کاهش علائم پیری، از پوست در برابر اشعه مضر خورشد محافظت کرده و به تولید و رشد سلول های جدید کمک می کند.
ترکیبات موجود در چای ماسالا باعث می شوند حساسیت بدن را نسبت به انسولین بالا برده و دفع قند را تسریع می کنند. با این دو مکانیزم، بدن می تواند در کنترل قند خون موفق تر عمل کند و از بیماری شایع دیابت پیشگیری کند.
از دیگر خواص چای ماسالا، تنظیم فشار خون در بدن است. چای ماسالا با اثر آرامبخشی که بر اعصاب و عضلات بدن دارد، می تواند گردش خون در بدن را تنظیم کند. و نوسانات فشار خون را درمان نماید.
چای ماسالا، یکی از خوش طعم ترین دارو ها برای درمان سرماخوردگی و افزایش سیستم ایمنی بدن محسوب می شود. دارچین و زنجبیل در بدن یک خط دفاعی می سازند که در مقابل عفونت و سرماخوردگی از بدن محافظت می کند. زنجبیل و میخک موجود در چای ماسالا، ضد سرفه است
ادویه های موجود در چای ماسالا،می تواند در رویه ی هضم غذا کمک کند. وقتی بعد از غذا، این نوشیدنی خوش عطر را می نوشید، با افزایش حجم در معده، از نفوذ هوا یا آب به داخل معده جلوگیری می کند که مانع از بروز نفخ در شکم خواهد شد.
علاوه بر خواص فوق، چای ماسالا با بهبود هضم غذا متابولیسم بدن را افزایش می دهد. این امر می تواند در بهبود عملکرد تمام اندام های بدن تاثیر شگرفی داشته باشد.
آیاچای ماسالا، لاغر کننده است ؟
چای ماسالا، علیرغم طبع گرمی که دارا است، وقتی که با شیر تهیه می شود دارای کالری پایین تری نسبت به چای معمولی است. به این علت که معمولا همراه با چای ماسالا، قند یا شکر مصرف نمی شود و این مساله می تواند اولین دلیل برای خاصیت لاغر کنندگی چای ماسالا باشد.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف فلفل سیاه و زنجبیل در طولانی مدت، از تجمع چربی ها در بدن جلوگیری به عمل آورده است و می تواند موجب کاهش جذب کالری های اضافی در بدن و شکست چربی های موجود در ناحیه شکم شود.
چای ماسالا را باید با شیر دم کرد! شیر منبعی مناسب برای پروتئین می باشد. پروتئین می تواند مانع از گرسنگی کاذب شود که خود عامل مهمی در فرآیند کاهش وزن است.

میزان مصرف چای

به طور متوسط هر فنچان چای ماسالا حاوی 25 میلی گرم کافئین است. توجه داشته باشید که میزان کافئین توصیه شده توسط پزشکان در روز 50 میلی گرم است. ولی این مقدار با توجه به فیزیولوژی بدن هر فرد متفاوت است. نهایتا روزانه دو فنجان چای ماسالا مصرف کنید.

عوارض جانبی و مضرات چای ماسالا

از آن جایی که این چای حاوی مقادیری کافئین است مصرف زیاد آن ممکن است با عوارضی همچون اضطراب، بی خوابی، میگرن و فشار خون بالا همراه باشد، توصیه می شود بیش از 400 میلی گرم کافئین در روز مصرف نکنید.
مصرف چای ماسالا ممکن است با داروهایی همچون کوآمیدین، هپارین، کلوپیدوگرل و همچنین داروهای ضد التهاب مانند ایبوپروفن و ادویل تداخل داشته باشد.
افرادی که دچار عارضه عدم تحمل لاکتوز هستند بهتر است از شیرهای گیاهی مانند شیر نارگیل یا آب به جای شیر گاو در چای ماسالا استفاده کنند.
زنجبیل موجود در چای ماسالا ممکن است باعث کاهش شدید فشار خون یا قند خون شده و با داروهای کاهنده فشار خون و قند خون تداخل داشته باشد
افرادی که تحمل لاکتوز را ندارند می توانند به جای شیر از آب استفاده کنند.
به علت وجود ترکیبات متنوع در چای ماسالا، زنان باردار بهتر است از مصرف چای ماسالا اجتناب کنند زیرا کافئین موجود در آن ممکن است به بی خوابی، سقط جنین و کاهش وزن نوزاد هنگام تولد منجر شود.. همچنین توجه داشته باشید، مصرف بی رویه ی چای ماسالا به علت طبع گرمی که دارد، باعث برم خوردن تعادل هورمونی در بدن خواهد شد.

طرز تهیه خانگی چای ماسالا
مواد لازم:
20 دانه فلفل سیاه
5 عدد میخک
5 هل سبز
یک عدد دارچین
پنج فنجان آب
5 قاشق غذاخوری چای سیاه
  ریشه زنجبیل تازه
فلفل سیاه، میخک، هل، دارچین را در حرارت بسیار کم به مدت 2 دقیقه روی گاز قرار دهید و سپس از آن خارج کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
سپس آنها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با آب و زنجبیل ترکیب کنید.
در آن را بگذارید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند.
از جوشاندن بیش از حد آن اجتناب کنید، زیرا باعث می شود که ادویه ها تلخ شوند.
چای سیاه را نیز از حرارت بردارید و سپس آن را میل کنید.

تعداد بازدید : ۳۸۹
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید