شماره 48

روش‌های رهایی از بوی پا

روش‌های رهایی از بوی پا
(پنج شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۹) ۱۱:۴۹

بوی بد پا شرایطی است که هر فردی می‌تواند گاهی اوقات در زندگی خود آن را تجربه کند. این شرایط می‌تواند به واسطه فعالیت برخی انواع باکتری که همراه با عرق و گرد و خاک در تماس با پوست قرار می‌گیرند و بدون هیچ گونه هشدار قبلی شکل بگیرد.

بر خلاف صورت و دست ها, پاها در تمام طول روز در کفش ها قرار دارند. وقتی این اتفاق می افتد, پاها تهویه نمی شوند و عرق و گرمای موجود به یک زمینه خوب برای رشد باکتری های بسیار بد بو تبدیل می شوند.این باکتری روی پا, در جوراب ها و تمام کفش های مورد علاقه تان زندگی می کند.با اینکه بوی پا در فصول گرم سال شدیدتر می‌شود، ولی ممکن است در هر زمانی از سال این مشکل بروز کند. اما هوای نامساعد می‌تواند شرایط را بدتر کند و حتی موجب ترک و تاول‌هایی در پا شود.


با استفاده از نکات زیر، خودتان در خانه می‌توانید از شر بوی پا رها شوید.

 
نکات بهداشتی را رعایت کنید

می‌توان به‌راحتی و با رعایت بهداشت روزانه‌ی پا، از شر بوی پا خلاص شد. معمولا این کار از طریق شستن پاها با صابون ضدباکتری انجام می‌گیرد.
هر روز حتما پاهایتان را بشویید و بعد همه‌ی قسمت‌های پا مخصوصا لای انگشتان‌تان را به‌طور کامل خشک کنید. سپس تکه‌ای پنبه را به سرکه سیب آغشته کنید و لای انگشت‌هایتان را با آن مرطوب کنید. استفاده از برس پای ضدباکتری نیز می‌تواند به درمان بوی پا کمک کند. اما اگر دچار ترک پا یا اگزما پوستی هستید، از این برس‌ها استفاده نکنید.
ناخن‌هایتان را همیشه کوتاه و تمیز نگه دارید. این کار از بروز قارچ ناخن (یکی از انواع قارچ پوستی) جلوگیری می‌کند. می‌توانید قسمت‌های سخت‌شده‌ی پوست پا و پینه‌ها را به‌آرامی با سنگ پا یا سوهان بردارید. پوست سخت پا هنگام تعریق بسیار مرطوب و به محل ایدئالی برای رشد باکتری‌ها تبدیل می‌شود.

از پودرهای جذب‌کننده‌ی رطوبت استفاده کنید
وقتی پاهایتان را تمیز و خشک کردید، می‌توانید از پودرهایی مانند جوش شیرین، نشاسته‌ی ذرت و پودر بچه استفاده کنید. این پودرها به‌خوبی رطوبت را جذب می‌کنند.

از محلول‌های طبیعی ضدقارچ استفاده کنید

برای درمان موقتی بوی پا می‌توانید از سرکه سیب استفاده کنید. برای این کار یک سهم سرکه سیب را با دو سهم آب ترکیب کنید و پاهایتان را در آن قرار بدهید تا با از بین بردن باکتری‌ها، به کاهش بوی پا کمک کنید. سرکه سیب با خاصیت ضدقارچی‌اش با بوی پا مبارزه می‌کند.
استفاده از چای نیز می‌تواند به درمان بوی پا کمک کند. ۴ تا ۵ عدد چای کیسه‌ای را در یک لیتر آب بریزید. می‌توانید از چای کیسه‌ای ساده یا چای کیسه‌ای نعنایی استفاده کنید. چای را به روش همیشگی‌تان درست کنید. سپس اجازه بدهید خنک شود و پاهایتان را به‌مدت ۲۰ دقیقه در آن قرار بدهید. این کار را هر روز انجام بدهید.
روش دیگر برای از بین بردن بوی پا، استفاده از نمک‌هاست. برای این کار نصف فنجان نمک) را در ۴ فنجان آب بریزید و به‌مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پاهایتان را در آن قرار بدهید. این روش تأثیر مثبتی در افزایش سلامت پوست و کشتن قارچ‌ها دارد و به پیشگیری از بیماری‌های پوستی و درمان بوی پا کمک می‌کند.

جوراب بپوشید و آنها را به‌طور مرتب عوض کنید

پوشیدن جوراب، مخصوصا جوراب‌هایی که رطوبت را به‌خوبی جذب می‌کنند مانند جوراب‌های نخی، پشمی یا ترکیب نخی و پشمی، ضروری است. جوراب‌های نخی و پشمی بهتر از جوراب‌های نایلونی هستند. برخی جوراب‌های ورزشی منافذی دارند که به جریان هوا و جلوگیری از تعریق پاها کمک می‌کنند.

تعویض زودبه زود کفش ها

هر روز یک کفش خاص نپوشید. این کار به جلوگیری از ایجاد بوی پا کمک شایانی می‌کند. وقتی که از ۲ یا ۳ جفت کفش استفاده کنید، به کفش‌‌هایتان فرصت می‌دهید که قبل از استفاده‌ی بعدی کاملا خشک شوند. این کار می‌تواند به پیشگیری از «کراتولیز حفره‌ای» کمک کند. کراتولیز حفره‌ای عارضه‌ای است که موجب ایجاد حفره‌هایی در کف پا می‌شود و قدرت تحمل فشار بر سطح کف پا را کاهش می‌دهد.
پوشیدن کفش‌های چرمی به پاهایتان اجازه‌ی تنفس می‌دهد و در جلوگیری از ایجاد بوی بد پا بهتر از کفش‌های پارچه‌ای عمل می‌کند. همچنین پوشیدن صندل و کفش‌های باز نیز می‌تواند از ایجاد بوی پا جلوگیری کند.
استفاده از کفی‌های جداشدنی، تعویض مداوم آنها و خشک‌‌کردن‌شان می‌تواند به جلوگیری از ایجاد بوی بد پا کمک کند.

تمیز نگه داشتن پاها

شستن روزانه پاها با صابون برای پاک بودن پاها و بوی آن ها بسیار مفید است و می توانید پاهای خود را در محلول نمک خیس کنید, این کار نه تنها باکتری ها را می کشد, بلکه به آرام سازی ماهیچه ها نیز کمک می کند.

ماسک بو

اگر چه مبارزه علت بهتر است، اما گاهی اوقات اضافه کردن یک خوشبو کننده کافی خواهد بود. می توانید از پوست مرکبات, کیسه های چای, اسطوخودوس یا گیاهان دیگر استفاده کنید. آن ها را در کفش خود بگذارید, خصوصاً در اطراف انگشتان و ناحیه پاشنه و اجازه دهید یک شب بماند.

نکات و راه حل هایی فوری برای رفع و رها شدن ازبوی انواع کفش و پا

یک لنگه جوراب پر از جوش شیرین درست کنید و هر شب در بالای کفش هایتان بگذارید.

یک قاشق چای خوری بی کربنات را در هر لنگه کفش بریزید، خوب تکان دهید تا پودر به نوک و تمام کفش نفوذ کند و اجازه دهید یک شب بماند.

کمی میخک به کفش های بد بو خود بزنید:یک مشت میخک را در یک دستمال بریزید و گره بزنید و آنها را در هر لنگه کفش قرار دهید. بگذارید چند ساعت بماند تا زمانی که بو از بین برود.
شما می توانید همین کار را برای کشوی جوراب ها انجام دهید.

پس از پوشیدن، یک ورق نرم کننده پارچه خشک کن را در کفش های خود جای دهید. یک ورق می تواند حدود یک هفته باقی بماند.

کفش ها را در کیسه پلاستیکی زیپ دار قرار دهید و آن ها را یک شب در فریزر قرار دهید. دمای انجماد بیشتر باکتری های بو دار را می کشد.

زغال را به قطعات کوچکی تقسیم کنید و داخل یک جفت دستکش کهنه قرار دهید و در کفشهایتان بگذارید.

با قرار دادن آن ها در نزدیکی یک گرم کن و یا در جایی که آفتابی است، کفش های خود را خشک کنید.

با خشک کردن کفش هایتان به جلوگیری از رشد باکتری کمک می کنید تا باعث بوی بد نشود.

مخلوطی از جوش شیرین، بکینگ پودر و نشاسته ذرت درست کنید و آن را در داخل جوراب های پنبه ای بریزید و بگذارید یک شب در کفش ها بمانند.

نمک در حذف رطوبت بسیار عالی است و باعث می شود باکتری در کفش ها بمیرند.قاشق چای خوری نمک را داخل هر کفش بریزید تا بعد از چند ساعت بوی بهتری پیدا کنند.

سعی کنید پاهای خود را در محلولی از جوش شیرین، صابون و کمی سرکه سفید قرار دهید تا به بوی بد پا کمک کنید، سرکه هم یک ضد عفونی کننده طبیعی است.

چه زمانی باید به پزشک یا پاپزشک مراجعه کنیم؟

اگر بوی پا با درمان ها در طول ۳ یا ۴ هفته درمان نشد، باید به پزشک یا پاپزشک مراجعه کنید تا او با انجام آزمون‌هایی علت اصلی تعریق بیش‌ازحد را مشخص کند. اگر به دیابت مبتلا هستید، در صورت بروز بوی بد پا باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. زیرا این مشکل می‌تواند نشانه‌ی یک مشکل جدی باشد که به‌سرعت پیشرفت می‌کند.تعریق زیاد پا معمولا با بررسی نشانه‌ها و آزمایش‌هایی بر روی پا تشخیص داده می‌شود. پاپزشک (پزشک متخصص بیماری‌های پا) می‌تواند با انجام آزمایش نشاسته-ید تعریق بیش‌ازحد پا را تشخیص بدهد. در این روش پزشک محلول ید را بر کف پا می‌مالد و وقتی خشک شد، روی آن نشاسته‌ی ذرت می‌پاشد. اگر تعریق پا بیش‌ازحد باشد، نقاطی از پا به رنگ آبی تیره در می‌آیند.
بوی پا معمولا خطری ندارد، ولی می‌تواند نشانه‌ی بیماری‌هایی باشد؛ مخصوصا اگر کسی یک بیماری خودایمنی داشته باشد. فارغ از احساس شرمندگی و ناراحتی، بوی پا می‌تواند ناشی از بریدگی یا جراحتی در پوست پا یا بین انگشتان باشد. عفونت باکتریایی شدید پوست و بافت نرم اغلب بوی بدی ایجاد می‌کند و اگر درمان نشود، شدت بو بیشتر می‌شود.




تعداد بازدید : ۲,۳۰۸
ایمیل را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید