خودتان را برای خوانندگان معرفی فرمایید.
حامد زنگی،متولد ۱۳۶۷ ، شهرستان کنگان، شهر بنکو دارای مدرک لیسانس مهندسی شیمی که ۱۰ سال سابقه کار در راهاندازی و بهرهبرداری از واحدهای گوگرد (شرکتهای pomc و مپنا ) را دارا هستم و از سال ۹۷ با سمت سرپرست شیفت بهره برداری سایت ۳ واحد شیرین سازی GSP ، در خدمت پتروشیمی بوشهر هستم.
در زمینه تالیف کتاب گوگرد و روش آن توضیح دهید ؟
کتابی که تالیف شده با همکاری دوستان شرکتهای قبلی ، اقایان محمودی و شهریاری نوشته شده.در زمینه فرایند بازیابی گوگرد به روش کلاوس.البته ما لایسنسهای دیگه ( لایسنسهایی که الان تو ایران وجود داره) را هم بصورت مختصر و در قالب مقایسه ای توضیح دادیم.
چه شد که این کار را انجام دادید؟
در باره فرایند گوگرد سازی تا الان چندین مقاله منتشر شده و دو تا کتاب هم وجود دارد، ولی همگی در مورد قسمت خواصی از واحد صحبت شده و حتی یه مقدار گنگ بودند و اگر کسی میخواست درباره این واحد از دید صنعت و دانشگاه با هم نگاه کند باید چندین و چندین منبع و مقاله را مطالعه میکرد.ولی ما سعی کردیم همه رو در قالب یه کتاب آورده و در مورد آن صحبت کنیم.
چه شد که به نویسندگی روی آوردید .آیا این اولین تألیف شما است؟
این اولین تجربه ما در نوشتن بود از این بابت که تخصص ما در همین زمینه گوگرد بود و احساسمان بر این بود که باید یه کار مثبت انجام بدیم اقدام به نویسندگی کردیم و دوستان هم ایراداتی داشتند که آنها را ثبت کردیم و اگر عمری باقی بود در چاپ جدید حتما اصلاح میکنیم که صد البته کتاب ما نواقص و کسریهایی هم دارد.
هدف شما برای تآلیف این کتاب چه بوده است؟
همانطور که عرض کردم، واقعا کتاب جامعی در باره واحد گوگرد که هم تئوریک باشد و هم عملی و هم اینکه از تجربیات جدید اساتید راه اندازی و بهره برداری استفاده شده باشه نبوداین شد که ما آمدیم اینها را همه با هم جمع کردیم.
محتوای کتاب تان بیشتر جنبه تئوری دارد یا راهنمای عمل است. در کجا بیشتر استفاده میشود در کارخانه ویا دانشگاه؟
محتوای کتاب عملی هست ولی با دلایل و و فکت های علمی یعنی برای هر تجربه عملی یه دلیل علمی پیدا کردیم و سعی کردیم کار دوستانی که از محیط دانشگاه میخواهند به صنعت نگاه کنند، راحت تربه این هدف برسند.
آیا صنایع دیگر هم می توانند از کتاب شما استفاده کنند یا اینکه مختص پتروشیمی است؟
این کتاب بیشتر برای صنایع گاز که واحدهای گوگرد دارند کارایی داردو پتروشیمی بوشهر تنها پتروشیمی هست که واحد گوگرد سازی دارد.
صنعت نفت و پتروشیمی چگونه می تواند از تخصص شما بهره بیشتری ببرد؟
همه دستورالعملهای راه اندازی و بهره برداری باید به روز شوندو این کتاب میتواند در این مورد کمک بسزایی نماید.
حلقه مفقوده صنعت نفت و پتروشیمی برای استقلال و پیشرفت چیست؟
تو دنیای امروزی با این تکنولوژی واقعا فکر میکنم حلقه مفقودهایی وجود نداشته باشد همینکه تفکر سیستم پیشرفت رو به جلو باشد ، با مطالعه صنعت روز دنیا راحت میشود کم و کاستی ها رو برطرف کردحتی لازم نیست کم و کاستی را پیدا کنید، همه چی خوب که باشد، باز میشود راهی پیدا کرد که بهتر باشید.
دوستان جوانی که اکنون وارد صنعت می شوند را چگونه ارزیابی می کنید؟
جوانهای امروزی همه باهوش و باسواد هستنددیگه مثل قدیم نیست که اول باید حدث و خطا کرد تا به نتیجه رسید علم میتواند به خیلی از سوالها جواب دهدو تجربه می تواندتکمیل کننده آن باشد.
علت این موفقیت خود را مرهون چه میدانید؟
این را موفقیت نمیدانیم ، ما حتی در حد ده درصد اساتیدی که باهاشون کار کردیم هم نیستیم تجربه اساتیدی را که با سالها زحمت بهش رسیدند و و در کوتاه ترین مدت در اختیار ما گذاشتند رو به رشته تحریر دراوردیم.
ترجیح می دهید به کار علمی بپردازید یا اینکه کار اجرایی به شما برای پیاده سازی دانش تان امکان بهتری میدهد؟
همانطور که گفتم من دانش منحصر به فردی ندارم ولی نمیشودکار علمی رو از اجرایی جدا کردکسی موفق میشود که با علم به تجربه نگاه کند ولی اگر منظور محیط دانشگاه و صنعت باشد، من صنعت را بیشتر دوست دارم.
اگر سخن خاصی با همکاران دارید بفرمایید؟
از همه دوستان و اساتیدی که علم و تجربشون را بدون هیچ چشم داشتی در اختیار من گذاشتند ، تشکر میکنم وهمچنین از شما و همکارانتان که مشوق و طرفدار پیشرفت هستید هم سپاس گذارم.