خواجه نصیرالدین طوسی از دانشمندانی است که باید برای او از واژه ی علامه دهر استفاده نمود؛ زیرا این دانشمند در علومی همچون فلسفه و فقه و ستاره شناسی و ریاضی و پزشکی و معماری و نجوم به درجه ی دانشمندی رسیده بود. و در تخصص های خود خدمات زیادی به جهانیان ارائه کرده است به طوری که در قرن 16 میلادی کتاب های مثلثات او در فرانسه ترجمه شد و یکی از گسترش دهندگان این علم بود.
یکی از مهمترین متون کلامی شیعه “تجرید الاعتقاد” اثری از خواجه نصیر است. ایشان کوشید تا با استفاده از آرای فلسفی ابن سینا کلام شیعه را بر برهان های عقلی مبتنی کرد. یک روز در تقویم ایرانی به یاد این داشنمند بزرگ به عنوان روز مهندسی نام گذاری گردید.
باید اذعان کرد بی شک مهندسان، آفرینندگان دنیای مدرن و فناوری امروزند که با تکیه بر خلاقیت، ابتکار، نوآوری و ابداع در عرصه اندیشه و عمل باعث پیشرفت و سازندگی در کشور هستند.
صنعت پتروشیمی نیز به عنوان موتور محرکه اقتصادی و متکی بر دانش مهندسی، از حضور دانشمندان و دانشآموختگان رشتههای مختلف مهندسی بهره برده و کوشیده است تمامی ظرفیتهای در اختیار خود را برای توسعه زیرساختهای صنعتی و تولیدی کشور بهکار گیرد.
بدیهی است توفیقات بهدست آمده در صنعت پتروشیمی، مرهون نقش آفرینی و توانمندی مهندسان ارزشمند و فعال این صنعت است که به عنوان بازوان پرتوان صنعت پتروشیمی، در صف نخست خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران قرار داشته و صادقانه و دلسوزانه انجام وظیفه مینمایند.
ضمن تقدیر و تشکر از زحمات تلاش گران عرصه خطیر مهندسی کشور، پیشاپیش این روز فرخنده را به همه مهندسان متعهد ایران اسلامی به ویژه خانواده بزرگ مهندسان صنعت پتروشیمی که با تلاشهای خستگی ناپذیر خود راه پیشرفت و توسعه را در پیش گرفته اند، تبریک گفته و توفیقات روزافزون این عزیزان را از درگاه خداوند متعال خواستاریم.