در ایام نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمان ها تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به منزله میان وعده و به اندازه متعادل باشد اما می توان حجم مواد غذایی را در وعده های اصلی کاهش داد. بویزه شام را بسیار مختصر میل کرد .
صبحانه مهم است
در ایام تعطیل بهتر است شبها زودتر بخوابند تا صبح بتوانندبا شادابی از خواب برخیزندو صبحانه کاملی از مقادیر مناسبی نان شیر پنیر گردوو... مصرف کنند بهتر است از خوردن کره خامه و سرشیر تا حدامکان پرهیزکنند .و برای تنوع غذایی درصبحانه ها از تخم مرغ ،خیار گوجه فرنگی وابمیوه طبیعی استفاده کنید.
تعادل در مصرف آجیل و تنقلات
هرگز تنقلات را جانشین وعده های اصلی غذا نکنید مصرف سه وعده غذایی برای تمامی سنین ضروری است .زیاده روی در مصرف شیرینی وشکلات درایام نوروز خصوصا برای فرزندان مانند سایر مواقع می تواند به بروز مشکلاتی برای سلامت منجر شد که ممکن است باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد تهوع ،و استفراغ شود ضمن اینکه مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود و به این ترتیب ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی گردد.
در بزرگسالان نیز ممکن است موجب بالا رفتن قند وچربی خون شود وباعث اضافه وزن وچاقی شود. بنابراین باید تعادل در مصرف مواد غذایی را در این ایام در نظر بگیرید.هنگام خرید آجیل باید به تازگی آن توجه داشت از فروشگاه هایی که معتبرند و اجناس با کیفیت ومرغوب وتازه عرضه می کنند خرید کنید از خشکباری که علائم کپک زدگی دارد خودداری کنید. به خاطر استفاده از املاح وویتامین ها ، میوه های تازه توصیه می گردد.
افزایش مصرف میوه وسبزی و غذاهای آبکی
از غذاهای آبدار ،ومثل سوپ ها ، آش ها ، میوه های آبدار ، سبزی های تازه ،خیار وگوجه فرنگی و کاهو استفاده کنید.از مصرف زیاد چای وقهوه خودداری کنید.
توصیه به مسافران نوروزی
مسافران نوروزی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی ،انگلی و میکروبی از خوردن آب رودخانه ها با شستن سبزی میوه ومواد غذایی دراین مکانها خودداری فرمایید.
حضور در رستوران های بین راهی غیر بهداشتی وغیر استاندارددر ایام نوروز را ممنوع کنید.در سفرها موادغذایی لازم را همراه داشته باشید ودر غیر این صورت از رستوران هایی که اصول بهداشتی را رعایت می کنند تهیه کنید.
غذاهایی مانند کباب سالاد و غذاهای گوشتی درمعرض فساد ومسمومیت هستند و برای سفر مناسب نیستندغذاهای طبخ شده در ابتدا باکتری های اندک و غیر مضری دارند اما در سفر و براثر گذشت زمان تکثیر ومسمویت زا می شوند.
نکاتی ساده ومهم
نیمی از بشقاب را با میوه و سبزیجات یک چهارم آن را با پروتئین و یک چهارم دیگر با غذاهای قندی مانند برنج و ماکارونی پرکنید بهتر است از بشقاب های کوچک هنگام غذا خوردن استفاده کنید.
از شیرینی های کوچک به جای شیرینی های مربایی و خامه ای استفاده کنیدزیرا کالر ی کمتری دارند.در بین شیرینی ها، شیرینی گردویی به دلیل چربی مفید موجود در گردو ارجح است.
در ایام نوروز چون بدن شما با افزایش ناگهانی حجم غذاهای چرب و نمکی و نوشابه های گازدار روبرو می شود و از طرفی چون تحرک کم هست پیشنهاد می شود حداقل روزانه نیم ساعت پیاده روی کنید وفعالیت بدنی خود را افزایش دهید.